Madrid

Boeing anuncia l'acomiadament de 10.000 treballadors

Boeing té previst acomiadar 10.000 treballadors aquest 2009, el 6% de la plantilla, segons ha anunciat el conseller delegat de l'empresa, Jim McNerney. La constructora aeronàutica nord-americana ha presentat els beneficis de l'any 2008, que han estat superiors als 2.700 milions d'euros, però representen una reducció del 34% respecte a l'exercici anterior. A causa d'aquests resultats, conseqüència de la crisi econòmica mundial i d'altres factors com la vaga de mecànics, Boeing ha anunciat la destrucció de 10.000 llocs de treball, una xifra que inclou els 4.500 acomiadaments previstos a principis d'any a la seva divisió d'aviació comercial.

Actualitzat
"Ha estat una decisió molt difícil", ha dit el conseller delegat de la companyia en referència als acomiadaments. Es faran efectius durant el primer semestre de l'any i preveuen potenciar les jubilacions. La mesura afectarà totes les divisions de l'empresa, que té previst fer una reorganització interna.

Boeing ha tancat l'any 2008 amb un descens del 53% de les comandes d'aparells respecte a l'any anterior, amb 662 unitats, un fet que l'allunya del seu competidor històric, la companyia europea Airbus, que fins al novembre va vendre un total de 756 avions.
Anar al contingut