Dylan, durant un concert a Los Angeles l'any 2004 (Reuters)
Dylan, durant un concert a Los Angeles l'any 2004 (Reuters)
Estocolm

Bob Dylan no anirà a recollir el Premi Nobel de Literatura

L'Acadèmia Sueca explica en un comunicat que el cantautor "desitjaria poder recollir el premi en persona, però altres compromisos ho fan impossible"

Actualitzat

El cantautor nord-americà Bob Dylan, distingit amb el Premi Nobel de Literatura, no anirà a recollir el guardó en la cerimònia que es farà el 10 de desembre a Estocolm. 

En un comunicat, la mateixa Acadèmia Sueca explica que Dylan "desitjaria poder recollir el premi en persona, però altres compromisos ho fan impossible. I ressalta que se sent enormement honorat pel guardó". L'Acadèmia assenyala que "respecta" la decisió de Dylan i recorda que, en els darrers anys, altres escriptors, com els britànics Doris Lessing i Harold Pinter o l'austríaca Elfriede Jelinek, tampoc van anar a recollir el guardó.

Tanmateix, el músic haurà de pronunciar una conferència de recepció del premi durant els sis mesos següents al 10 de desembre, segons consta en el comunicat de l'organisme suec.

Després de l'anunci que havia guanyat el Nobel, Dylan va estar diversos dies sense respondre al guardó, cosa que va generar un cert malestar a l'Acadèmia. A finals d'octubre, el cantautor va acceptar el premi, però no va confirmar si viatjaria a Estocolm per recollir-lo.

Anar al contingut