Tarragona

Boada: "Ningú en aquest país pot dir que no sabia que hi hauria ratxes de més de 90 quilòmetres per hora"

El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha carregat contra els alcaldes que han criticat no haver rebut informació sobre el temps que faria dissabte passat, dia del temporal de vent. Boada ha afirmat amb contundència que "ningú en aquest país pot dir que no sabia que hi hauria ratxes de vent de més de 90 quilòmetres per hora". El número dos d'Interior creu que tots els ajuntaments haurien d'haver pres decisions basant-se en els seus respectius plans municipals d'actuació.

Actualitzat
El secretari general d'Interior ha explicat en el transcurs d'una visita a Tarragona que els alcaldes que es queixen de no haver tingut informació sobre el temporal de vent que s'acostava no tenen raó. Boada ha explicat que dijous passat ja es va començar a parlar de les prediccions de vent pel cap de setmana i que divendres ja s'alertava d'una situació excepcional amb ratxes superiors als 90 quilòmetres per hora. Boada ha afegit que, davant d'aquesta situació, es van enviar correus electrònics i es va trucar als municipis que es podrien veure més afectats pel temporal.

El número dos d'Interior ha afirmat que "es va donar informació i es van prendre decisions seguint una planificació" i que "això són elements suficients perquè ara ningú en aquest país pugui dir que no sabia que hi hauria ratxes de més de 90 quilòmetres per hora". Boada ha afegit que "quan un sap això, sigui l'administració que sigui", sap que ha de prendre decisions que "pot trobar en el seu pla d'actuació municipal, si el té".

El secretari general d'Interior ha dit que és necessari impulsar un protocol especial per situacions de vent i també que caldrà millorar la coordinació amb Fecsa-Endesa.
Anar al contingut