Façana de l'Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons
Façana de l'Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons
Sant Llorenç d'Hortons

Bloquejats els comptes de l'exsecretari de Sant Llorenç d'Hortons, acusat blanqueig, prevaricació i suborn per 500.000 euros

Bloquejats els comptes de l'exsecretari de Sant Llorenç per blanqueig, prevaricació i suborn

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció número 5 de Vilafranca del Penedès ha ordenat bloquejar els comptes de l'exsecretari de l'Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons, a l'Alt Penedès. Josep Esteve està acusat de blanqueig de capitals, prevaricació i suborn per un import d'almenys mig milió d'euros, uns diners que, presumptament, hauria desviat a comptes opacs a Andorra.

Segons els investigadors, els diners desviats tindrien el seu origen en comissions il·legals que Josep Esteve hauria cobrat aprofitant el seu càrrec de secretari a l'ajuntament d'aquesta població de l'Alt Penedès.

Va ser el 2011 quan l'aleshores alcalde, el socialista Àlex Juvé, va posar la denúncia contra Esteve per presumptes irregularitats urbanístiques detectades a l'empresa que gestionava tots els procediments:

"Vam descobrir que els despatxos que treballaven amb nosaltres eren sempre els mateixos, que les empreses gairebé eren les mateixes. Per a una depuradora industrial que s'havia de fer al municipi, es van fer tres projectes executius que van resultar pràcticament iguals i que es van pagar com si s'haguessin començat de zero."

Aquest divendres al vespre hi ha convocat un ple extraordinari a l'Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons on es tractarà aquesta qüestió i es proposarà la retirada de l'advocat penalista que fins ara ha portat aquest cas. L'exalcalde i responsable d'interposar la denúncia ja ha avançat que votarà en contra de la decisió.

Anar al contingut