El Palau de la Generalitat, aquest matí
El Palau de la Generalitat
Brussel·les

Bloquejades les denúncies dels treballadors cessats pel 155

Sense l'expedient d'acomiadament, que diuen que no els ha entregat el govern espanyol, no poden portar la causa al Suprem

RedaccióActualitzat

La intervenció de la Generalitat amb el 155, fa onze mesos, va comportar, entre moltes altres coses, la destitució de 242 treballadors, una bona part alts càrrecs i càrrecs de confiança.

Doncs bé, ara alguns han decidit denunciar que no poden reclamar indemnitzacions, i ho han fet en una compareixença des de Brussel·les, on s'han reunit amb Carles Puigdemont.

Diuen que no poden reclamar aquestes indemnitzacions perquè, tot i que estarien en el termini de fer-ho, quan han demanat els expedients del seu cessament al govern espanyol, no els han entregat els documents sobre el per què i com havien de fer aquests cessaments. I sense expedient, no poden portar la causa al Suprem.

Aquest divendres, a Brussel·les, n'han informat Carles Puigdemont perquè formaven part de la seva administració i els ha volgut mostrar el seu suport.
           

 

Amb l'expresident han posat en comú les dues demandes que hi ha damunt la taula: la d'aquest col·lectiu i també la del cessament del mateix Puigdemont. Més enllà d'això, Puigdemont ha volgut llançar aquest missatge al govern de Pedro Sánchez.

"El nou temps no és exactament... què són enviar 600 guàrdies civils per cobrir una jornada que en tots els anys anteriors ha estat impecablement pacífica, convivencial, sense cap tipus d'incident. És això el senyal dels nous temps?".

"És que sobre la taula no hi ha res. Hi ha un anunci d'un referèndum d'autogovern, com a mínim desconcertant, perquè pensàvem que ja hi havia autogovern".

Puigdemont ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa acompanyat del seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas; el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i l'advocada Sílvia Requena, que representa els treballadors de la Generalitat.

19 volen posar una demana a títol individual

Al novembre,19 d'aquests treballadors cessats van presentar un recurs contenciós administratiu al TSJC contra el llavors president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

La Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, però, van derivar-ho a la sala tercera del Tribunal Suprem, on es va quedar paralitzat durant mesos. Al juliol, es va activar la causa, però ara denuncien que se'ls està posant traves.

Dels 19, 12 han tornat als seus llocs de treball als departaments respectius.

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut