Membres d'IU discuteixen amb agents de la Guàrdia Civil.
IU ha intentat accedir a l'aeroport i s'ha trobat amb la negativa policial.
Castelló

Bloqueig policial a una "rave protesta" a l'aeroport de Castelló

L'aeroport de Castelló, recentment estrenat sense permís per enlairar avions, ha estat en les últimes hores en el punt de mira. Un complet dispositiu policial, amb antidisturbis i helicòpter inclosos, s'hi ha desplegat per evitar una "rave" de 24 hores en protesta per un aeroport "sense avions". L'acte s'havia convocat fa setmanes a través d'internet i havia de començar la passada mitjanit. A l'hora de la veritat, però, molt pocs han respost a la crida i no ha estat fins aquest diumenge al migdia quan la presència dels agents ha servit per alguna cosa: han impedit l'entrada a les instal·lacions d'un grup d'unes trenta persones convocades per Esquerra Unida, que estaria al darrere de la convocatòria.

Actualitzat
Agents de la Guàrdia Civil, antidisturbis de la Policia Nacional i un helicòpter han tallat els accessos a l'aeroport de Castelló i han sobrevolat la zona des de dissabte a la tarda per impedir la celebració d'una suposada festa "rave" que havia de començar a la mitjanit i allargar-se fins a les dotze de la nit d'aquest diumenge. Uns quants vehicles han intentat al llarg de la nit accedir a l'aeroport, però hi han desistit davant del dispositiu policial i no s'han produït incidents.

L'únic que han impedit ha estat l'entrada a una trentena de persones que han arribat aquest diumenge a migdia amb un autobús contractat per Esquerra Unida. Aquests volien prendre's al peu de la lletra les paraules del president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, quan en la inauguració va dir que aquell era "un aeroport per a les persones, perquè la gent el visiti i hi passegi". Hi anaven a celebrar la Pasqua.

Els agents els han aturat en plena carretera i han improvisat una protesta en una rotonda de la CV-145, on han desplegat una pancarta amb el lema: "Aeroport de Castelló, on són els avions?"

Diputats d'IU han denunciat que se'ls hagi impedit circular per una carretera pública. També han aclarit que la idea de la festa "rave" era en realitat una "crítica satírica i una protesta original i creativa" contra una infraestructura "per la qual no passaran avions per molt de temps" i oberta, segons ells, per obtenir-ne un rèdit electoral.

La suposada "rave" va ser convocada a través d'un esdeveniment de Facebook i, després de superar els 21.000 inscrits i de ser prohibida, el grup anomenat "gran festa rave inaugural i pública de l'aeroport de Castelló" va ser cancel·lat.
Anar al contingut