Berlin

Bloquegen unes hores l'accés a la Viquipèdia alemanya per una querella d'un diputat d'esquerres

La pàgina web de Viquipèdia a Alemanya ha quedat bloquejada unes hores arran de la denúncia d'un diputat d'esquerres, Lutz Heilmann. La decisió del tribunal de Lübeck respon a l'exigència d'aquest diputat del Partit d'Esquerra perquè retiressin alguns fragments de la seva biografia no autoritzada, en què s'afirmava que havia estat membre de la STASI, la policia política de l'antiga República Democràtica Alemanya, i que la seva immunitat havia estat aixecada per la Bundestag. Aquest fet afegeix polèmica a les crítiques de diferents sectors de la rigorositat de la Viquipèdia, una enciclopèdia virtual que s'elabora a través de les aportacions dels subscriptors.

Actualitzat
L'article de la pàgina web de Viquipèdia a Alemanya sobre aquest diputat afirmava que Lutz Heilmann, del Partit d'Esquerra, que ocupa l'escó des del 2005, va pertànyer a la STASI, mentre que el polític sosté en la seva biografia oficial que només en va ser guardaespatlles, una circumstància per la qual s'havia disculpat davant del seu partit, però per la qual s'havia negat a dimitir.

A més, l'article sobre el passat de Heilmann sostenia que la seva immunitat havia estat aixecada pel Bundestag. Segons l'article, aquest fet estaria relacionat amb amenaces per SMS proferides pel diputat a un conegut seu.
Anar al contingut