Madrid

Bloquegen un servidor que enviava correus falsos per obtenir les dades del DNI

La Policia Nacional ha anunciat el bloqueig d'un servidor d'internet des del qual s'enviaven correus falsos a nom del sistema oficial de cita prèvia del DNI. L'objectiu era obtenir fraudulentament les dades personals de les víctimes. El correu demanava una fotocòpia del DNI actual, l'adreça electrònica i el número de telèfon. La policia ha recordat que el servei de cita prèvia del DNI mai no es posa en contacte amb els ciutadans ni demana dades personals a través del correu electrònic.

Actualitzat
Els agents adverteixen de correu trampa per obtenir les dades personals. Aquest sistema, conegut com a "phishing", ha estat sempre molt relacionat amb les claus bancàries, però la policia ha desconnectat un servidor que el que buscava era obtenir una fotocòpia del DNI. Per fer-ho, l'ordinador enviava un correu simulant ser el sistema oficial de cita prèvia del DNI. Llavors demanava una còpia del seu DNI, l'adreça del seu correu electrònic i el número de telèfon.

Els agents de la Brigada d'Investigació Tecnològica han demanat al proveïdor d'Internet que del servidor desconnecti l'ordinador per a evitar que l'engany segueixi difonent-se. La Policia recorda que el servei oficial de cita prèvia establert per a l'obtenció del DNI electrònic, igual que els bancs, no demana als ciutadans que enviïn les seves dades personals per correu electrònic o fax. Són els ciutadans qui, quan desitgen renovar el seu document, poden sol·licitar cita prèvia trucant al 902.247.364 o bé a través d'internet en la pàgina www.citapreviadni.es.

Si es vol fer el tràmit per internet, es demanen una sèrie de dades que viatgen per la xarxa de forma segura. La policia adverteix que, per a evitar ser víctima de fraus comesos mitjançant el "phising", és important teclejar directament l'adreça en el navegador i no respondre de forma automàtica ni utilitzar els enllaços incorporats en correus electrònics o pàgines web de fonts no fiables.
Anar al contingut