Els integrants de Blaumut, millor grup del 2015 als premis Enderrock
Els integrants de Blaumut, millor grup del 2015 als premis Enderrock
Barcelona

Blaumut, millor grup i Catarres els més premiats als Enderrock populars

Els Catarres aconsegueixen tres premis, Aspencat en rep dos, i el disc del Super3 "Arkandú" guanya el de millor disc infantil i familiar en els premis Enderrock, atorgats per votació del públic

RedaccióActualitzat

Els Catarres són el grup més guardornat als Premis Enderrock per votació popular amb tres guardons: millor disc de pop rock, millor lletra i millor portada. Agafen així el relleu de Txarango, els guanyadors de l'any passat. Els valencians Aspencat i el grup de folk rock Ebri Knight també són entre els més votats, en uns premis que han estat més repartits que habitualment.

El premi al millor grup o artista pop-rock de l'any, però, ha estat per a Blaumut, mentre que en cançó d'autor com a millor disc ha estat votat "Si canto enrere", de Gemma Humet. El millor disc per a públic familiar és "Arkandú", el nou disc del Super3. Entre els premiats també hi ha Jordi Savall, Roger Mas i Joan Rovira.

Aquests premis s'anomenen oficialment "Premis Enderrock 2016 - XVIII Premis de la Música", els organitza la revista "Enderrock" i els decideixen els seus seguidors registrats, que voten per internet. Aquest any han votat 17.500 persones, un 9% més que l'any passat. Els premis s'entregaran durant una gala que es farà el 3 de març al teatre municipal de Girona.

Aquell dia també es donaran els Premis de la Crítica del 2015, que es van fer públics al gener. Els premiats de la crítica no han coincidit gairebé gens amb els del públic: van premiar, entre altres, Obeses com a millor artista, Adrià Puntí pel millor disc en català, Xarim Aresté pel millor disc de pop-rock i Trau pel millor disc revelació.

 

Una vintena de categories

Els premis per votació popular són els següents: en categories de pop-rock, els Catarres han rebut els de millor disc -"Big Bang"-, millor lletra -"En peu de guerra"-, i millor portada; Aspencat n'ha rebut dos, el de millor cançó -"Música naix de la ràbia"-, i millor clip musical pel mateix tema; Txarango ha rebut el premi pel millor directe, els Amics de les Arts, el de millor DVD musical -"10 anys"-; Blaumut el de millor grup o artista de l'any, i els valencians "La Raíz", el de millor grup o artista de l'any en llengua no catalana.

En categories de cançó d'autor, Gemma Humet s'ha endut el de millor disc -"Si canto enrere"-, en Roger Mas el de millor cançó -"Ella té un cel als ulls"-, i Joan Rovira el d'artista revelació.

Els dos premis de folk els ha acaparat Ebri Knight, el de millor disc -"Foc"-, i millor cançó  -"Foc"-. El premi al millor disc de jazz ha estat per a Toni Solà -"The heart of jazz"-, el del millor disc de música clàssica per Jordi Savall -"Les éléments"-, i de millor disc per a públic infantil i familiar per al Super3 -"Arkandú"-. També es premia la millor sala de concerts, aquest any, la sala Apolo de Barcelona.

Anar al contingut