Blanes

Blanes celebra l'Ensorra't després que els veïns han retirat la denúncia per soroll

El veí que va denunciar el festival ha decidit marxar uns dies de la població perquè assegura que ha estat víctima d'"escraches" i insults

RedaccióActualitzat

Blanes ha pogut celebrar, finalment, el Festival Ensorra't, amenaçat des de feia dies per la denúncia d'un veí que es queixava pel soroll que havia de suportar per la proximitat de l'escenari amb casa seva.

El festival s'ha fet, però en una versió deslluïda: només un grup hi ha pogut actuar en la primera jornada. Dos grups del cartell i l'empresa de so no hi han anat. Tampoc la presència de públic a la platja ha estat l'habitual perquè les notícies contradictòries han confós molts possibles assistents.

Acord "in extremis"

L'Ajuntament anunciava divendres a la tarda un acord "in extremis" amb els veïns que van presentar la denúncia contra els sorolls i les molèsties que provoquen els concerts de la Festa Major. Els veïns han accedit a retirar la denúncia després que l'Ajuntament hagi firmat un manifest en què reconeix que els concerts podien haver molestat els veïns.

Segons informa l'Ajuntament a la seva pàgina web, l'acord està ara pendent que el Tribunal Contenciós Administratiu de Girona ratifiqui que s'ha retirat la demanda. Un cop es faci, la vila podrà gaudir dels concerts de la Festa Major, que va començar ahir divendres i que acabarà el 25 de juliol.

El veí que va denunciar el festival ha decidit marxar uns dies de Blanes. Denuncia que ha estat víctima d'insults i "escraches" des que va presentar la denúncia:

"Estem meditant marxar perquè és poc agradable conviure amb aquesta situació de violència que ahir es va crear i avui pot tornar a repetir-se. Una situació d'alta violència que demostra el poc civisme que existeix."

 

 

L'Ensorra't penjava d'un fil després de la denúncia d'uns veïns pel soroll i el malestar que li generava tenir l'escenari a prop de casa. El jutge va donar-li la raó i va decretar que el festival s'havia d'allunyar dos quilòmetres i mig de casa d'aquests veïns.

Els concerts es fan a l'escenari del passeig, a tocar de molts edificis, i el públic els segueix des de la platja.

 

El manifest de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Blanes ha firmat un manifest amb tres punts per mirar de trobar un acord amb els veïns. En el text, el consistori reconeix que els concerts podien causar molèsties, condemna les protestes d'"alguns joves que van promoure accions més enllà de la llibertat d'expressió" contra la prohibició i promet més mesures per "minimitzar encara més l'impacte que aquesta activitat pugui produir en la zona residencial".

El manifesta acaba amb un acord explícit per les dues bandes: "L'Ajuntament complirà amb els compromisos esmentats i els veïns/es denunciants es comprometen a retirar la denúncia".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut