Madrid

Blanco replica a Otegi que totes les portes al diàleg estan tancades

PSOE i PP s'han oposat frontalment a la crida al diàleg que ha llençat Arnaldo Otegi només sortir de la presó. El vicesecretari general del PSOE, José Blanco, ha recordat al líder abertzale que les portes del diàleg i la negociació es van tancar del tot ja fa temps i que l'única possibilitat per solucionar el conflicte basc és convèncer ETA que deixi les armes. De la seva banda, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha reclamat als socialistes que no aprofitin la sortida d'Otegi de la presó per reprendre els contactes amb Batasuna.

Actualitzat

El vicesecretari general del PSOE, José Blanco, té clar que la sortida de la presó del dirigent de la il·legalitzada Batsuna, Arnaldo Otegi, no farà canviar res. Blanco ha dit a Europa Press que "no hi ha cap possibilitat de negociar amb l'esquerra abertzale, de reprendre el diàleg. Totes les portes s'han tancat i l'única possibilitat que té l'esquerra abertzale és convèncer ETA que deixi les armes".

Blanco ha donat un cop de porta a la reclamació d'Otegi i el PP s'hi ha sumat. La seva secretària general, María Dolores de Cospedal, no ha volgut saber res de negociacions i ha demanat als socialistes que facin el mateix.

Cospedal també s'ha referit a les reformes legals en matèria antiterrorista que van emparaular el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el líder del PP, Mariano Rajoy, en una reunió a la Moncloa. La secretària general del PP ha assegurat que el seu partit està ultimant els esborranys que proposarà al PSOE al mes de setembre i ha afirmat que si "no vol complir els acords", els presentaran al Congrés. Blanco creu que les mesures s'haurien d'estudiar de forma conjunta i ha convidat el PP a fer-ho.

 

Anar al contingut