Madrid

Blanco convida a marxar qui no estigui d'acord amb la decisió del PSOE, que és "la millor per a Navarra i per a Espanya"

El secretari general del PSOE, José Blanco, ha afirmat avui que si algú no està disposat a acatar la decisió del partit respecte a facilitar un govern d'UPN a Navarra "el camí està obert". Blanco ha afegit que no permetrà crítiques a la direcció del Partit dels Socialistes de Navarra. Pel secretari general del PSOE, la decisió de l'executiva federal del partit "és d'obligat compliment".

Actualitzat
El declaracions a la Cadena SER, José Blanco, secretari general del PSOE, ha assenyalat que la gent ha de ser "respectuosa" amb les decisions del partit. "De la mateixa manera que es té el camí obert per participar en un projecte polític, es té per no participar-hi", ha afirmat.

La decisió de l'executiva federal del partit de vetar el pacte dels socialistes de Navarra amb NaBai i permetre així un altre govern d'UPN a la comunitat foral, "és d'obligat compliment" i si algú no la comparteix "ho sentim moltíssim, però es va prendre com la millor decisió per a Navarra i per a Espanya".

José Blanco, a més, ha rebutjat la possibilitat de celebrar un congrés extraordinari perquè la situació actual, ha dit, "no és extraordinària". Per Blanco és el moment de "fer política" i explicar la decisió "generosa" del PSOE als ciutadans, una decisió que evitarà un govern que amb NaBai hauria estat "inestable", segons el secretari general del PSOE.

Blanco ha recordat que fa un mes ja es van manifestar diferències "insalvables" amb la formació dels nacionalistes navarresos i ha explicat que un altre obstacle per al pacte ha estat el fet que dos dels partits que formen NaBai cedissin els seus escons a Acció Nacionalista Basca (ANB), cosa que suposa un incompliment de la llei de partits.

Respecte a la dimissió del líder dels socialistes bascos, Fernando Puras, just després del veto del PSOE al pacte amb NaBai, Blanco ha explicat que ja la coneixia. Puras "entenia que la seva presència dificultava la nova situació i Blanco, segons ha afirmat, comprèn "part dels seus arguments". I ha afegit que Puras "ha assumit la seva responsabilitat" i això "l'honra".

Finalment, el secretari general del PSOE, que al setembre anirà a Navarra per explicar la decisió de l'executiva federal, ha defensat la coherència del partit a tot Espanya.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut