Madrid

Blanco assegura que el traspàs de competències de Rodalies és "a prop"

El nou ministre de Foment, José Blanco, ha assegurat que el traspàs de competències de Rodalies és "a prop" i que podria arribar "en qüestió de mesos". En una entrevista a la Cadena Ser, Blanco ha explicat que va tractar aquest tema en una reunió divendres passat amb el vicepresident territorial, Manuel Chaves, en què tots dos van constatar que encara queden uns "últims esculls" per superar abans de fer realitat el traspàs de Rodalies a la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, el nou ministre de Foment ha assegurat que no es pot dur a terme el traspàs fins que Rodalies no funcioni de forma adequada.

Actualitzat
La Generalitat va expressar aquest dimarts 7 d'abril la voluntat de reunir-se amb el nou responsable de Foment; amb la nova ministra d'Economia, Elena Salgado, i també amb el ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, després de Setmana Santa per tal d'abordar qüestions com el traspàs de Rodalies o el nou model de finançament.

L'objectiu d'aquestes reunions és, segons paraules del president de la Generalitat, José Montilla, que els nous ministres tinguin informació ràpida i precisa sobre l'estat dels temes pendents amb Catalunya per tal que la remodelació del govern espanyol no suposi un retard en la seva resolució, sinó un impuls.

Per la seva banda, la substituta de Pedro Solbes al capdavant d'Economia, Elena Salgado, s'ha reunit aquest dissabte amb els titulars de Defensa, Carme Chacón, i Política Territorial, Manuel Chaves, i aquesta tarda té previst reunir-se també amb el ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, quan es compleix un any de la investidura de la segona legislatura del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

L'etapa de Magdalena Álvarez, "molt brillant"

En la que ha estat la primera entrevista després d'ocupar el càrrec al capdavant de Foment, Blanco ha elogiat la tasca duta a terme per la seva predecessora, Magdalena Álvarez. Blanco ha considerat "molt brillant" l'etapa de la ministra al capdavant de Foment i ha remarcat la seva "clara planificació" del que cal fer. En opinió de Blanco, Álvarez serà jutjada en un futur "per la feina feta més enllà d'algunes anècdotes".
Anar al contingut