Madrid

Blanco amenaça els controladors amb els tribunals les baixes dels controladors són organitzades

El ministre de Foment, José Blanco, havia carregat durament contra els controladors aeris i els havia acusat de crear un "greu prejudici" al país, a les companyies i als viatgers amb les baixes dels treballadors. El ministre va recordar als controladors que s'havien demanat que s'investiguessin en la inspecció de la Seguretat Social aquestes baixes i que el cas podria acabar als tribunals en cas que fossin organitzades.

Actualitzat
José Blanco lamenta que des de fa dies els controladors aeris estan fent "baixes massives" i argumenten estar malalts "d'un dia per a un altre". El ministre de Foment entén que aquesta actuació està feta de forma organitzada en els centres de control de trànsit.

Blanco demana un exercici de "responsabilitat" per part d'aquest col·lectiu, que estaria orquestrant aquestes actuacions en un moment de gran afluència de passatgers com és l'estiu. Les baixes dels controladors ja han causat perjudicis a l'aeroport del Prat i al de Girona.

El ministre de Foment s'alinea amb la postura d'Aena i alerta els treballadors que s'estan investigant les baixes en la inspecció de la Seguretat Social i, si es troben fonaments, seran denunciades davant la fiscalia.

La Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA) reitera que les baixes que estan afectant el trànsit aeri estan justificades mèdicament i són fruit de la mala organització dels torns que ha fet Aena. De fet, avisa que si es continua per aquest camí l'estiu serà "complicat".

L'aeroport del Prat ha registrat aquest diumenge alguns retards a causa de la gran quantitat de baixes laborals dels controladors d'aquesta instal·lació, en el marc de la negociació del conveni que mantenen amb Aena.
Anar al contingut