"Blancaneu" i "La plaga", als European Films Awards

El llargmetratge mut i en blanc i negre de Pablo Berger "Blancaneu" ha obtingut el premi al millor vestuari als European Film Awards 2013. "Blancaneu" també està nominada com a millor pel·lícula i millor direcció, premis que es donaran el 7 de desembre a Berlín.

Paco Delgado es va endur el guardó al millor vestuari dels 26è premis dels EFA per "Blancaneu", la nit del 28 d'octubre a Berlín, nit en què també es van lliurar els premis de millor cinematografia, edició, direcció d'art, música i so. Però no va ser fins al 9 de novembre que els EFA Productions van anunciar els nominats en les categories més importats dels European Film Awards i ho van fer en el marc del Festival de Cine Europeu de Sevilla. Aquestes categories són les de millor pel·lícula, millor direcció, millor guió, millor actor i millor actriu principal, entre d'altres. "Blancaneu" va ser nominada com a millor pel·lícula i millor direcció. 

Uns quants dies abans, i a Berlín, l'European Film Academy va fer pública la llista dels seleccionats en la categoria dels European Discovery  - PRIX FIPRESCI (Millor Opera Prima de l'any), entre els quals hi ha la producció de Neus Ballús "La plaga". En la gala del 7 de desembre, a Berlín, es donaran a conèixer els afortunats guanyadors de la 26a edició dels EFA dels premis que falten per lliurar. 
 
BLANCANEU
 
Aquesta pel·lícula va ser candidata a representar l'estat espanyol als Oscars del 2012 i va obtenir la Conxa de plata a la millor actriu (ex-aequo) al Festival de Sant Sebastià del 2012 i el premi especial del jurat. També ha aconseguit altres premis, com ara el guardó de millor pel·lícula iberoamericana 2013, el Cine Latino Award al Palm Springs International Film Festival també el 2013 i el premi a la millor pel·lícula al Bouler International Film Festival d'aquest mateix any. 
 
"Blancaneu" és una producció d'Arcadia Motion Pictures, Nix Films, Sisifo Films, The Kraken Films, Noodles Productions i Arte France Cinéma amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, TVE i el suport d'Euroimage coproducción i el Centre Nacional de la Cinématographie.

 
LA PLAGA

La pel·lícula de Neus Ballús es va estrenar al febrer del 2013 a la Berlinale i des de llavors ha seguit un intens recorregut internacional per festivals de gran renom, a Londres, Seattle, Sant Sebastià i Bombai. "La plaga" ha estat nominada al prestigiós Lux Prize, un premi que atorga el Parlament Europeu a les pel·lícules d'especial rellevància social. A més, ha rebut el premi a la millor pel·lícula al Festival de Motovun (Croàcia). El guió, firmat per Neus Ballús i Pau Subirós (també productor de la pel·lícula), va guanyar el premi al millor guió al Festival de Cine Espanyol de Tolosa.
 
"LA PLAGA", una producció del Kinògraf SL amb la participació de TVC, ART France, i l'ICAA.


 
 
 
Anar al contingut