Londres

Blair qualifica d'incident molt greu la captura de 15 militars britànics al golf Pèrsic i insisteix que no eren en aigües iranianes

El primer ministre britànic, Tony Blair, ha considerat molt greu, inacceptable i errònia la captura de 15 militars britànics divendres per part de l'Iran. Blair ha insistit que els mariners no eren en aigües iranianes i ha assegurat que la crisi se solucionarà en els pròxims dies.

Actualitzat

"Com més aviat ho resolguem, més fàcil per a tots", ha declarat Blair en referència al contenciós que, des de divendres, enfronta els governs britànic i iranià per la detenció de quinze soldats britànics.

"No hi ha dubtes que aquesta gent va ser capturada del vaixell en aigües iraquianes", ha insistit el primer ministre britànic, desmentint les informacions difoses pel govern de Teheran, que asseguren que van ser capturats quan eren en aigües iranianes i que, a més, els detinguts ho haurien confessat.

El cap del govern britànic ha afegit que s'ha enviat a Teheran un missatge clar perquè els militars siguin alliberats. "No haurien de tenir cap dubte sobre la seriositat d'aquest acte, sobre l'injustificat i equivocat que és", ha advertit Blair.

El ministeri britànic d'Afers Estrangers ha convocat en dues ocasions l'ambaixador iranià a Londres, Rasoul Mavahedian, per exigir-li la immediata posada en llibertat dels militars, que pertanyen a la tripulació de la fragata "HMS Cornwall".

El Regne Unit insisteix que els quinze soldats van ser capturats per la força naval iraniana en aigües territorials iraquianes al nord del golf Pèrsic, però Teheran afirma que van entrar en aigües iranianes.

D'acord amb les autoritats de Londres, el grup capturat havia completat la inspecció d'un vaixell mercant quan les seves dues llanxes van ser rodejades i escortades per bucs iranians fins a aigües territorials de l'Iran.

La fragata "Cornwall" patrulla el golf Pèrsic per mantenir la seguretat en les aigües territorials iraquianes i protegir les seves infraestructures marítimes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut