Barcelona

Black Friday: el "boom" de les ofertes prenadalenques arriba al petit comerç català

El Black Friday és una tradició comercial importada dels Estats Units, que els comerciants potencien per incentivar les compres i donar el tret de sortida a la campanya nadalenca

RedaccióActualitzat

La campanya de Nadal s'avança des de fa uns quants anys amb el "boom" del Black Friday. Una tradició consumista importada dels EUA i que enguany ha arribat fins al petit comerç a Catalunya.

Aquesta darrera setmana de novembre, molts comerços han avançat els descomptes i les ofertes atractives en alguns dels seus productes per animar el consum i perquè el sector comercial recuperi un ritme de vendes semblant al que hi havia abans de la crisi econòmica.

A Barcelona, la majoria de comerços que han decidit afegir-se al Black Friday faran durar els descomptes fins diumenge, ja que és un dels festius que les botigues poden obrir abans de Nadal.

El Black Friday és una tradició més importada dels Estats Units, on els comerciants aprofiten l'endemà del Dia d'Acció de Gràcies, un dia festiu i en què les famílies acostumen a trobar-se, per fer descomptes que animin els consumidors a començar les compres de Nadal.

Els productes tecnològics sempre han estat el principal atractiu d'aquest dia de rebaixes i ofertes. Però ara, la febre dels descomptes s'estén a tota mena de productes: cotxes, viatges, cases, roba, sabates, productes farmacèutics o de bellesa, serveis... fins i tot algunes botigues d'alimentació i alguns mercats s'han apuntat a la moda del Black Friday.

Les associacions de consumidors alerten de les pràctiques fraudulentes que es poden amagar darrere de les ofertes massa atractives de dies de consum massiu com aquest divendres. Animem els consumidors a revisar els preus dels productes que els interessen dies abans per assegurar-se que els comerciants no fan ofertes de falses rebaixes.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut