Alguns dels presos alliberats, davant la seu de la Lliga. (Foto: EFE)
Alguns dels presos alliberats, davant la seu de la Lliga. (Foto: EFE)
Rangun

Birmània amnistia més de 500 presos polítics i podria deixar les presons buides de dissidents

Segons l'opositora Lliga Nacional per la Democràcia, el perdó arribarà als més de 400 presoners de consciència. L'amnistia coincideix amb la visita de la líder del partit i Nobel de la Pau Aung San Suu Kyi als Estats Units, i pot suposar la fi dels presos polítics a les presons birmanes.

RedaccióActualitzat
Birmània ha anunciat l'amnistia de més de 500 presos polítics, un gest carregat de simbolisme. D'una banda, perquè podria suposar la fi dels presos de consciència al país. Es calcula que n'hi queden uns 470, però, no se sap exactament, perquè les autoritats mai no n'han facilitat dades.

Des de l'any passat, quan es va concedir la darrera d'un seguit de mesures de gràcia semblants, deien que no quedaven presos polítics a les presons.

De l'altra, el gest coincideix amb la visita que la líder del partit opositors Lliga Nacional per la Democràcia i Premi Nobel de la Pau Aung San Suu Kyi ha començat als Estats Units, on serà condecorada al Congrés. És un viatge previ al que farà d'aquí a uns dies el president reformista del país asiàtic, Thein Sein, per intervenir el 24 de setembre a l'Assemblea General de l'ONU.




Anar al contingut