El Caire

Bin Laden acusa els països industrialitzats de ser els responsables del canvi climàtic

El líder d'Al-Qaeda, Ossama bin Laden, acusa els països industrialitzats de ser els responsables del canvi climàtic. En un missatge de veu que ha difós la cadena Al-Jazeera, el terrorista més buscat del món diu que l'escalfament global és una evidència, i que ningú no pot dubtar-ho. Segons Bin Laden, el canvi climàtic es produeix perquè molts països han incomplert els compromisos signats al Protocol de Kyoto. Especialment, diu que n'és responsable l'anterior president dels Estats Units, George Bush.

Actualitzat
"Aquest és un missatge al món sencer sobre els responsables del canvi climàtic i les seves repercussions", arrenca Bin Laden a la gravació d'àudio. El líder d'Al-Qaeda diu que "tots els estats industrialitzats" són responsables de l'escalfament global del planeta "tot i que la majoria d'ells han firmat el Protocol de Kyoto i han acceptat limitar les emissions de gasos contaminants".

Fent-se ressò de la causa ecologista, el líder de la xarxa terrorista Al-Qaeda toca un tema que habitualment no esmenta en els seus missatges i es fa ressò de comentaris com les de l'acadèmic Noam Chomsky. "Tenia raó Noam Chomsky quan va comparar les polítiques dels Estats Units amb les de la màfia", afirma Bin Laden.

Seguidament, es refereix als EUA com "els veritables terroristes" i fa una crida perquè les transaccions internacionals deixin de fer-se en dòlars.

Aquest és el segon missatge que Bin Laden difon en tot just una setmana. L'anterior va ser diumenge passat i, llavors, el líder terrorista reivindicava l'intent d'atemptat del dia de Nadal contra un avió a Detroit.

Anar al contingut