Bill Gates en el vídeo on explica la importància d'instal·lar els vàters en el tercer món
Bill Gates en el vídeo on explica la importància d'instal·lar els vàters en el tercer món
Xina

Bill Gates presenta un vàter sense aigua que podria salvar milions de vides

La Fundació Bill and Melinda Gates impulsa un projecte que s'espera que arribi al tercer món al més aviat possible

RedaccióActualitzat

El fundador de Microsoft, Bill Gates, ha presentat a la Xina un vàter portàtil innovador que no necessita connexió amb una xarxa de clavegueram, ja que converteix els excrements humans en fertilitzants.

La Fundació Bill and Melinda Gates, que té amb la seva dona, ha necessitat set anys per crear un invent futurista, que podria ser clau per solucionar la contaminació de les aigües, un dels problemes més greus dels països del tercer món.

 

 

Segons ha explicat en la presentació del producte, hi ha una gran quantitat de dissenys de vàters, però tots tenen en comú que treballen separant els residus líquids i els sòlids:

"El vàter actual només envia les deixalles a l'aigua, mentre que aquests lavabos no tenen clavegueram. S'enduen tant els líquids com els sòlids i fan un treball químic, inclosa la crema en la majoria dels casos."

 

Vàters que podrien salvar vides

Durant la presentació a Pequín, Gates ha volgut remarcar la importància que tenen els avenços tecnològics en la sanitat. En els països subdesenvolupats, l'assistència mèdica pot arribar a costar 200.000 milions de dòlars l'any i també hi ha una gran mortalitat a causa dels hàbits higiènics.

 

 

Segons ha explicat, és important "reinventar els vàters" i accelerar el seu procés d'utilització i comercialització als territoris del tercer món. És per això que la seva fundació invertirà fins a 200 milions de dòlars en el projecte.

 


 

Un acte per conscienciar la gent

Un dels moments de la presentació de Gates que s'ha viralitzat més ha estat quan ha mostrat una ampolla de vidre que contenia excrements humans, per conscienciar la gent sobre la problemàtica de la sanitat als països del tercer món.

"És un bon recordatori que l'ampolla podria contenir 200 bilions de cèl·lules de rotavirus, 20.000 milions de bacteris shigel·la i 100.000 ous de cucs paràsits."

És la primera vegada que el fundador de Microsoft presenta un esdeveniment a la Xina, on el president Xi Jinping fa la campanya "revolució de vàters". El govern xinès espera que es puguin construir 64.000 vàters públics el 2020 i, com a conseqüència, impulsar el turisme i el creixement econòmic.

El pròxim pas de la Fundació Bill and Melinda Gates és presentar el producte als fabricants, ja que l'organització espera que el mercat dels vàters superi el 6.000 milions de dòlars l'any 2030.

ARXIVAT A:
XinaEstats Units
Anar al contingut