Bill Gates, Warren Bufett, Jeff Bezos, Amancio Ortega, els quatre homes més rics del món, segons la revista Forbes
Bill Gates, Warren Bufett, Jeff Bezos, Amancio Ortega, els quatre homes més rics del món, segons la revista Forbes

Bill Gates, el més ric del món per quart any consecutiu, segons Forbes

Amancio Ortega és quart, superat per Warren Buffett i Jeff Bezos, en la llista dels mil milionaris de la revista dels EUA, que augmenta amb 233 noms i ja són 2.043

RedaccióActualitzat

Com cada any, la revista Forbes ha publicat la llista dels més rics del món. El president de Microsoft, Bill Gates, repeteix per quart any consecutiu com el més ric del món, amb un patrimoni personal de gairebé 80.000 milions d'euros.

Amancio Ortega, quart

Però el més destacable de la llista d'aquest any és que Amancio Ortega passa de la segona a la quarta posició. I això passa a pesar que el seu patrimoni ha augmentat més d'un 6% en l'últim any i ja supera els 66.000 milions d'euros. Segons la revista cada any rep 372 milions, més d'un milió diari.

L'inversor també nord-americà Warren Buffett li ha pres el segon lloc, i el fundador d'Amazon, Jeff Bezos, ha impedit que ocupi el tercer. Tots dos han vist incrementada la seva fortuna en una proporció més gran a la d'Ortega, especialment Bezos, que compta amb un 60% més de riquesa que fa un any.

Dos catalans i també Trump

En la llista també hi ha dos catalans: són Isak Andic, fundador i principal accionista de Mango, número 939 de la llista, i Sol Daurella, presidenta de l'empresa embotelladora de Coca-Cola a l'Europa Occidental, en el número 1.795.

Força més amunt, en la posició 544, hi apareix Donald Trump, president dels Estats Units i magnat immobiliari. En euros, la seva fortuna supera els 3.260 milions, segons Forbes. Per aparèixer en aquesta llista, cal tenir un mínim de mil milions de dòlars. Aquest any són 2.043 persones, 233 més que en l'última edició.

Anar al contingut