El líder d'EH Bildu, Arnado Otegi
El líder d'EH Bildu, Arnado Otegi
Bilbao

Bildu guanya un escó al PNB a Biscaia en el recompte final de la Junta Electoral

RedaccióActualitzat

Recompte final de les eleccions basques: PNB, 28; EH Bildu, 18; Elkarrekin Podem, 11; PSE, 9; i PP, 9. La formació abertzale ha guanyat una escó cinc dies després de les eleccions.

El PNB ha perdut l'escó per Bizkaia del Parlament basc que ha sumat EH Bildu. La Junta electoral de Biscaia, reunida al Palau de Justícia de Bilbao, ha fet el recompte dels vots dels biscaïns a l'estranger.

Tot i les paraules d'Otegi la nit electoral, els residents a l'estranger majoritàriament han donat el seu suport al PNB. Bildu, però, ha guanyat l'últim escó pels recursos dels seus interventors.

La Junta Electoral ha analitzat els recursos dels interventors de partits per incidents o errors en la suma de paperetes de diumenge passat a les diferents meses electorals i el recompte final ha resolt que l'últim escó en joc per Biscaia hagi estat per a EH Bildu, que aconsegueix cinc representants per aquest territori.

Bildu ha guanyat l'escó per 44 vots.

Menys opcions per al PNB

Aquest canvi suposa que el PNB es queda amb menys opcions a l'hora de fer pactes. Fins ara, el PNB podia triar amb comoditat entre diverses opcions per formar govern. Sumava majoria absoluta amb els 9 escons del PSE o amb els 9 del PP, sense necessitar els diputats de Bildu ni haver d'atendre les seves peticions d'iniciar un procés sobiranista a la catalana.

Anar al contingut