El ministre d'Afers Estrangers bielorús, Sergei Martynov, amb el president de torn de l'OSCE, Kanat Saudabayev, en una imatge d'arxiu…
El ministre d'Afers Estrangers bielorús, Sergei Martynov, amb el president de torn de l'OSCE, Kanat Saudabayev, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Minsk

Bielorússia tanca l'oficina de l'OSCE a Minsk

Bielorússia ha decidit tancar les oficines de l'Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) i, d'aquesta manera, aturar les operacions que feia el principal estament d'observació internacional que hi havia al país. El govern de Minsk ha fet aquest pas després que l'OSCE va criticar la manera com es van celebrar les darreres eleccions presidencials, que van reeditar el mandat d'Aleksandr Lukaixenko. Les eleccions van provocar greus aldarulls i la detenció d'alguns candidats de l'oposició.

Actualitzat
El portaveu del ministeri d'Afers Estrangers del país, Andrei Savinij, ha considerat que la decisió es deu "per la manca de bases objectives per a la permanència de la missió de l'OSCE a Bielorússia", i ha remarcat que el fet de posar fi al funcionament de l'oficina "no comportarà una disminució del nivell de cooperació" entre Minsk i l'organisme internacional.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut