Viladecans

Bieito estrena a Catalunya l'adaptació de la polèmica novel·la "Plataforma"

El director teatral Calixto Bieito ha portat a l'escenari una de les novel·les més polèmiques dels últims temps: "Plataforma", de Michel Houllebecq. En aquesta obra, l'escriptor francès s'endinsa en l'espinós territori del turisme sexual. En l'adaptació de Bieito, un "peep-show" giratori serveix com a metàfora d'un món frívol regit pel sexe i els diners. A l'escenari, un munt de vídeos pornogràfics són el context on un funcionari gris viu un amor idíl·lic a Tailàndia, el paradís del turisme sexual. El mes passat, el muntatge ja va provocar molta sensació al Festival d'Edimburg, que en va premiar el protagonista, Juan Echanove.

Actualitzat

A més d'Echanove, l'obra, coproduïda pel Teatre Romea, l'Ajuntament de Viladecans i el Festival Internacional d'Edimburg, compta en el repartiment amb Marta Domingo, Lluís Villanueva, Carles Canut, Mingo Ràfols, Boris Ruiz i Belén Fabra.

L'obra no és una adaptació literal del text de Houellebeq i el mateix Bieito va reconèixer que s'ha permès "algunes llicències" en portar l'obra al teatre. El director també ha negat que utilitzi el sexe com a reclam per atraure el públic, ja que l'obra "és una història d'amor i, com en totes les històries d'amor, hi ha sexe".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut