Los Angeles

Beyoncé, gran guanyadora de la 52a edició dels Grammy amb sis guardons

Beyoncé ha estat la gran guanyadora de la 52a edició dels premis Grammy. S'ha endut sis Grammys dels deu a què estava nominada, entre aquests, el de la millor cançó per "Single ladies". L'altra gran guanyadora ha estat Taylor Swift, amb quatre Grammy, entre aquests, el millor àlbum. I la gran perdedora ha estat Lady Gaga, que ha obtingut només dos guardons. La sorpresa d'aquesta edició l'ha protagonitzada el grup de rock Kings of Lion, que s'ha endut el premi a la millor gravació de l'any per "Use somebody".

Actualitzat
Michael Jackson ha estat el protagonista absent en l'entrega dels premis Grammy, els Oscars de la indústria musical nord-americana, que s'ha fet a Los Angeles. Dos dels seus fills han recollit un Grammy a la seva trajectòria. El rei del pop també ha estat homenatjat amb una cançó interpretada per diversos artistes, com Celine Dion o Jennifer Hudson.

Homenatges a banda, la cantant Beyoncé ha batut un rècord en endur-se sis guardons, tres dels quals per la cançó "Single ladies", per la millor cançó, millor lletra en rythm and blues, i millor interpretació vocal femenina R&B. També ha rebut els premis a la millor interpretació vocal femenina per "Halo", millor interpretació vocal R&B per "Al last" i millor àlbum contemporani R&B per "I am... Sasha Fierce".

Beyoncé, però, s'ha quedat sense el premi més important de la nit, el de millor àlbum, que ha estat per a la jove Taylor Swift per "Fearless". La cantant de country ha obtingut tres Grammy més dels vuit a què optava.

En les categories llatines, s'han imposat els espanyols La Quinta Estación i els porto-riquenys Calle 13, amb el millor àlbim pop, per "Sin frenos", i millor àlbum rock, alternatiu o urbà, per "Los de atrás vienen conmigo".

La música coral catalana també optava a un dels premis. La gravació de "The Song of the Stars" (El cant de les estrelles), amb obres d'Enric Granados, Enric Morera o Pau Casals, estava nominada a la categoria de millor actuació coral. Finalment no ha obtingut el guardó.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut