Embolic i tensió a Podem per un document en què Bescansa buscaria fer fora Iglesias

La diputada renuncia a ser la número dos d'Errejón en la llista de Podem per Madrid

RedaccióActualitzat

Embolic i tensió a Podem.

La diputada de Podem al Congrés Carolina Bescansa ha renunciat a ser la número dos de la llista encapçalada per Íñigo Errejón per a les pròximes autonòmiques madrilenyes, que s'han de fer el maig de l'any que ve.

 

La decisió l'ha presa després d'haver-se filtrat un document segons el qual Bescansa es comprometeria a donar suport a Errejón en les eleccions a la Comunitat de Madrid si ell li donava suport a ella com a líder del partit i pròxima candidata a La Moncloa, fent fora Pablo Iglesias.

Bescansa, a través de Twitter, ha explicat que el document, que va aparèixer una estona en el seu canal de Telegram no és ni tan sols un esborrany, sinó una primera proposta del seu equip que ella encara no havia vist i que Errejón no coneixia.

 

Assegura, també, que ella sempre ha estat respectuosa amb els procediments interns del partit, i que espera que ningú doni credibilitat al document i que tot plegat no perjudiqui el procés de primàries madrilenyes.

 

El document també proposava deixar fora de les llistes autonòmiques Ramón Espinar, pròxim a Iglesias i representant del sector oficialista de Podem.

Ara per ara, ni Pablo Iglesias ni la direcció de Podem no s'han pronunciat oficialment sobre aquest afer, que fonts pròximes a Iglesias han dit, en converses amb la premsa, que és d'"extrema gravetat".

Errejón, en declaracions a la premsa, ha assegurat que desconeixia el document, que és "delirant i inapropiat" i que "no rema, no ajuda a construir una candidatura d'unitat".

 

L'antic número dos de Podem havia ofert a Bescansa, a Espinar i també a Lorena Ruiz-Huerta, del corrent Anticapitalistes, un "acord unitari que garanteixi guanyar Madrid el 2019 i que Pablo [Iglesias] sigui president el 2020".

 

Espinar, també a Twitter, ha fet un missatge en què diu que "ningú no hauria de vetar ningú a Podem".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut