El cantant i presentador Bertín Osborne
El cantant i presentador Bertín Osborne
Madrid

Bertín Osborne, un altre nom que apareix als "papers de Panamà"

El cantant i presentador hauria reactivat una societat a Panamà, per poder afrontar un pagament pendent amb Hisenda

RedaccióActualitzat

Un altre nom famós que apareix als "papers de Panamà" és el del cantant i presentador Bertín Osborne, que, l'octubre passat, hauria reactivat una societat a Panamà, Artistic Trading SA, per poder afrontar un pagament pendent amb Hisenda d'1,6 milions d'euros. Segons explica El Confidencial i la Sexta, seria part de l'aval que va presentar.

La societat Artistic Trading es va constituir el 17 de febrer de 1997 a Niue, una illa de l'oceà Pacífic Sud de 1.190 habitants, la mateixa en què l'actor Imanol Arias també va obrir una societat "offshore" el 1998. El 13 d'octubre de 2015, Osborne va enviar un correu electrònic a un despatx d'advocats de Luxemburg per comunicar que havia fet una transferència per pagar les taxes pertinents per reobrir Artistic Trading S.A, gestionada, precisament, pel bufet Mossack Fonseca.

El cantant, però, ja ha donat explicacions. Segons assegura "Artistic Trading no ha tingut cap activitat durant molts anys i té com a únic actiu una pacel·la", que s'anomena San José de Peromingo i està situada en els termes municipals de Carmona i Alcalá de Guadaira, a Sevilla. Osborne, a més, assegura que va demanar un préstec a la financera estrangera London Capital per pagar Hisenda i aquesta fianncera el va obligar a avalar amb el seu patrimoni i societats. Va ser aleshores, diu, quan va reobrir la firma que feia més de 15 anys que estava inactiva. En qualsevol cas, sentencia:

"Artistic està donada d'alta a l'Agència Tributària des de fa molt temps amb el seu NIF corresponent. Tot està en regla i tot es fa correctament".

Bertín Osborne va ser condemnat el gener de 2003 per alçament de béns i tenia un deute amb Hisenda de més de 5 milions d'euros, segons ha admès ell mateix en diverses entrevistes. L'últim pagament, d1,6 milions, es va saldar fa unes setmanes.

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut