Portsmouth

Bernie Sanders dóna suport a Hillary Clinton com a candidata demòcrata a la Casa Blanca

Davant una multitud de seguidors, el senador per Vermont ha afirmat que Clinton és, "sense cap mena de dubte, la millor candidata" per presidir el país

Actualitzat

El senador Bernie Sanders, el principal rival que ha tingut Hillary Clinton en les primàries del Partit Demòcrata, ha donat suport a l'exsecretària d'Estat com a candidata a la Casa Blanca. En un acte conjunt a Nou Hampshire, Sanders ha proclamat el seu suport a Clinton, després de resistir-s'hi durant més d'un mes, tot i que Clinton ja tenia els delegats necessaris.

"Clinton ha guanyat les primàries i la felicito per això. Serà la candidata demòcrata a la presidència i faré tot el possible perquè ella sigui la propera presidenta dels Estats Units."

Davant una multitud de seguidors, el senador per Vermont ha afirmat que Clinton és, "sense cap mena de dubte, la millor candidata" per presidir el país. Sanders ha reiterat que els comicis del novembre "no van sobre Hillary Clinton, Donald Trump" o ell mateix, sinó sobre "les necessitats dels nord-americans".

"Hillary Clinton entén que hem d'arreglar una economia que és injusta i afavoreix l'1% de la piràmide. Hillary Clinton entén que la gent que treballa 40 hores la setmana no ha de viure en la pobresa."

En el discurs, Sanders també ha posat èmfasi en la necessitat d'universalitzar l'accés a la sanitat i oferir als joves accés universitari sense haver d'endeutar el futur.

Sanders va obtenir més de 12 milions de vots en les primàries demòcrates i ha pressionat amb força perquè el programa polític del partit tingui més contingut social en defensa de les classes més dèbils.

Clinton: "Unim forces per derrotar Donald Trump"

La virtual aspirant demòcrata a la presidència ha agraït el suport de Sanders i ha reconegut la tasca del senador en la campanya en "crear un moviment que ha aconseguit motivar als més joves del país per involucrar-se en la vida política". Clinton ha assegurat que, amb Sanders, aconseguiran "derrotar Donald Trump, guanyar al novembre i, junts, construir un futur en què tots puguem creure".

"Gràcies per haver lluitat des de sempre contra la injustícia"

Clinton ha explicat que, durant les darreres setmanes, ha treballat amb Sanders en els plans "per permetre que la universitat estigui a l'abast de més persones" i perquè "tothom als Estats Units tingui accés a bons serveis de salut assequibles".

Precisament Trump ha criticat el suport de Trump a Hillary i ho ha comparat a "Occupy Wall Street donant suport a Goldman Sachs":

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut