Nàpols

Berlusconi torna a enfrontar-se a una crisi a Nàpols per la gestió de les escombraries

El problema de la brossa a Nàpols torna a preocupar a Itàlia. El primer ministre, Silvio Berlusconi, ha de reunir el gabinet de crisi per afrontar el problema de les escombraries a Nàpols. La protesta contra la instal·lació d'un segon abocador al parc natural del Vesuvi ha derivat els últims dies en disturbis i vandalisme. Els mitjans de comunicació italians informen avui que el primer ministre demanarà "una solució dràstica" davant una situació "preocupant" i que "s'ha escapat de les mans".

Actualitzat
El president del govern italià, Silvio Berlusconi, reunirà un gabinet de crisi per fer front al problema de les escombraries en la província de Nàpols. El conflicte per la brossa al sud del país ha tornat a renéixer per l'obertura d'un nou abocador.

Hi ha hagut disturbis a les localitats de Terzigno i Boscoreale, on els veïns protesten per la inauguració de l'abocador més gran d'Europa. Els ciutadans han bloquejat els camions de les escombraries i la brossa es torna a acumular a la província i a la ciutat de Nàpols.

La policia hi ha intervingut i ha derivat en una batalla campal pels carrers de les dues localitats. Els manifestants han llançat pedres, bengales i petards, i han aixecat barricades per impedir el pas dels camions de les escombraries. Hi ha hagut diversos ferits i detinguts.

Cap dels camions no ha pogut descarregar en l'abocador de Terzigno. S'espera que ho facin durant el dia sota l'escorta de la policia local.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut