El primer ministre italià, Silvio Berlusconi
El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, arriba als jutjats. (Foto: Reuters)
Itàlia

Berlusconi reconeix que "va donar diners" a Ruby perquè "no es prostituís"

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha comparegut davant la justícia per segon cop en quinze dies. Entre crits dels seus partidaris, el vehicle oficial del primer ministre italià ha entrat al Tribunal Penal de Milà, on se l'ha de jutjar per frau fiscal en el "cas Mediaset". S'acusa Berlusconi i deu persones més del grup Mediaset d'augmentar artificialment el preu real dels drets d'emissió de pel·lícules nord-americanes per evadir impostos. Berlusconi ja va comparèixer el 28 de març pel "cas Mediatrade", i no es va presentar la setmana passada en la primera audiència del "cas Rubygate", de prostitució de menors i abús de poder, que ha estat ajornat fins al 31 de maig. Precisament sobre aquest cas, "Il cavaliere" ha reconegut davant dels periosistes que "va donar diners" a la jove perquè "no es prostituís".

Actualitzat
Enmig d'una forta expectació i grans mesures de seguretat, Berlusconi ha tornat a declarar al Palau de Justícia de Milà pel "cas Mediatrade", de presumpte frau fiscal. Aquest cas investiga si la societat Mediatrade, propietat de Berlusconi, va comprar drets de pel·lícules a diverses grans empreses nord-americanes, per augmentar-ne els preus i evadir impostos en la recompra.

El primer ministre ha entrat directament al recinte del Tribunal de Milà amb cotxe oficial. Un cop a l'interior, ha respost a la multitud de periodistes que l'esperaven i ha manifestat que contra ell hi ha acusacions "risibles, infundades i demencials".

Del "cas Ruby", de prostitució de menors i abús de poder, Berlusconi ha sentenciat: "Hi ha una magistratura que treballa contra el país", i ha fet broma tot dient que "com que hi ha poc a fer al govern" va al tribunal per trobar "una altra ocupació". En qualsevol cas, considera que no es poden utilitzar les escoltes telefòniques "en un país cívic" perquè, segons diu, "són manipulables".

Berlusconi ha reconegut també davant dels periodistes que "va  donar diners" a la jove Kharima "Ruby" perquè "no es prostituís". En aquest sentit, "Il Cavaliere" ha manifestat que va ajudar Ruby perquè "pogués entrar en un centre estètic amb una amiga" i que la jove li va dir que necessitava un làser de depilació de 60.000 euros. Segons recull el diari "La Repubblica", Berlusconi hauria manifestat que va demanar al seu comptable,  Giuseppe Spinelli, que li donés aquests diners a Ruby "per a qualsevol cosa que necessités" per "portar un camí contrari a la prostitució".

Silvio Berlusconi va comparèixer davant d'un tribunal de justícia per primer cop en vuit anys el passat 28 de març pel "cas Mediatrade".

D'altra banda, el primer ministre no es va presentar la setmana passada en la primera audiència del "cas Rubygate". La jutge de Milà que se n'encarrega va decidir ajornar-lo fins al 31 de maig, responent a una petició de la defensa, pel gran volum de documentació que té el cas. De fet, ni Berlusconi, acusat de prostitució de menors i abús de poder, ni els seus advocats ni la noia protagonista del cas, coneguda com a Ruby, van assistir a aquesta primera sessió, que ja es preveia purament tècnica però l'expectació mediàtica va ser igualment considerable.
Anar al contingut