Silvio Berlusconi en la visita a la bodega Massandra de Crimea
Silvio Berlusconi en la visita a la bodega Massandra de Crimea
Crimea

Berlusconi, persona "non grata" a Ucraïna per beure's un xerès de 240 anys

Silvio Berlusconi i Vladimir Putin es van beure una ampolla de vi de Xerès valorada en 43.000 euros i que es conservava en una bodega de Crimea des de feia 240 anys

Actualitzat

Una visita turística a la península de Crimea amb companyia de Vladímir Putin li pot sortir cara a l'expresident italià Silvio Berlusconi.

Putin i Berlusconi van visitar la setmana passada aquest territori que pertanyia a Ucraïna i que Rússia es va annexionar l'any passat.

Després de la visita, Ucraïna ha declarat Berlusconi persona "non grata" i li ha vetat l'entrada al país durant tres anys. I el fiscal general del derrocat govern de Crimea ha iniciat un procés penal contra Berlusconi i Putin.

I tot per unes copes de vi de xerès que van prendre tots dos estadistes en la visita al celler Massandra, que afirma tenir la col·lecció de vins més gran del món. Però no es tractava d'una ampolla de vi qualsevol.

Durant la visita, Berlusconi va demanar a la directora del celler que els feia de guia si podien fer un tast d'una ampolla de vi històric, un xerès de l'any 1775. I la directora no va dubtar a obrir l'ampolla i oferir-la als dos estadistes. Una ampolla de vi de xerès que va portar a Crimea el comte Mikhaïl Vorontsov durant el regnat de l'emperadriu russa Caterina la Gran.

Les deposades autoritats de Crimea han vist aquest gest com un crim i un autèntic espoli dels seus tresors nacionals. L'antic fiscal general de Crimea ha obert un procés contra Berlusconi per robatori a gran escala i imputa a la direcció del celler un delicte de malversació de fons per obrir i oferir una ampolla valorada en 43.000 euros.

Sílvio Berlusconi i Vladímir Putin es van beure un vi que ni durant la Primera ni la Segona Guerra Mundial ningú no va gosar destapar per l'elevat valor històric.

Anar al contingut