Roma

Berlusconi i Prodi mantenen l'últim cara a cara televisiu abans de les eleccions

Els dos principals candidats per guanyar les eleccions generals italianes s'han enfrontat davant les càmeres per segona i última vegada abans de la celebració dels comicis. L'actual primer ministre d'Itàlia, Silvio Berlusconi, i el cap de l'oposició, Romano Prodi, s'han retret mútuament els seus comportaments durant la campanya electoral. El líder del centreesquerra va semblar controlar més el cara a cara davant un primer ministre més nerviós. L'economia i els impostos van centrar bona part del debat.

Actualitzat

Els dos candidats, a sis dies dels comicis, han mantingut un enfrontament en què sovint ha dominat el to aspre i les acusacions encreuades. Dos periodistes han moderat el debat que, com el primer, ha comptat amb unes regles predeterminades que han limitat formalment la discussió. Ni Berlusconi ni Prodi han pogut interpel·lar el seu adversari i han disposat d'un temps fix per exposar els seus arguments. Així, el primer ministre italià ha venut el seu missatge "d'un somni, una nova Itàlia" i ha promès ajudes a la família, que ha titllat de "sagrada", alhora que ha dit que donarà suport als avis, als joves i als italians de totes les regions.

Prodi en canvi ha posat en dubte la capacitat del govern italià per finançar aquestes ajudes i ha assegurat que un eventual executiu de centreesquerra obtindria recursos de la lluita contra l'evasió fiscal que Berlusconi "ha permès".

El candidat de centreesquerra ha recordat que l'evasió fiscal amb Berlusconi ha arribat als 200.000 milions d'euros i s'ha compromès a reduir-la en almenys un terç.

Per la seva banda, en aquest sentit, ha acusat l'oposició de tenir un programa "vague" en el qual els únics números "són els de les pàgines". Mentrestant, el líder de l'oposició ha respost que "el primer ministre s'aferra als números com un borratxo a un fanal" no tant perquè l'il·lumini, sinó "per sostenir-se". En aquest punt el debat ha pujat de to i Berlusconi ha demanat al moderador que exercís el seu paper.

Finalment, però, els dos candidats han acabat mostrant-se d'acord en la necessitat d'incorporar la dona a la vida pública italiana.

Anar al contingut