Roma

Berlusconi diu que "no està amoïnat" pel "cas Ruby" i es mostra decidit a acabar la legislatura

El primer ministre italià, Silvio Berlusoni, ha comparegut aquest dimecres davant dels mitjans, la primera vegada des que es va fer públic que el 6 d'abril haurà de respondre davant d'un tribunal pel "cas Ruby". Amb to desafiador i segur de si mateix, Il Cavaliere ha deixat ben clar que la seva intenció és esgotar la legislatura i quedar-se al govern fins al 2013. "Per amor a la pàtria, jo, d'això, no en parlo, però només puc dir una cosa: no estic gens amoïnat", ha afegit.

Actualitzat
El primer ministre italià, de 74 anys, ha intentat evitar les preguntes dels periodistes sobre el tema i s'ha limitat a fer aquestes breus, però contundents, declaracions; d'altra banda, les primeres després del seu processament.

Itàlia viu en un moment d'incertesa. Els ciutadans es pregunten què passarà amb el govern. Il Cavaliere ha volgut enviar una imatge de normalitat i, malgrat les peticions de dimissió que li fa l'oposició, ha assegurat que té la intenció d'acabar la legislatura i continuar dirigint el país fins al 2013.

Davant la debilitat dels partits de l'oposició, on no sobresurt un lideratge clar, Berlusconi ha volgut escenificar que políticament no està sol. El seu únic soci a l'executiu és la Lliga Nord d'Umberto Bossi, que, un cop més, li ha demostrat el seu suport. A més, el primer ministre italià ha anunciat que espera ampliar la majoria parlamentària durant els propers dies i que la seva coalició és prou sòlida per arribar al final del mandat, d'aquí a dos anys.

Abans, Silvio Berlusconi haurà de comparèixer davant la justícia per defensar-se de les acusacions de prostitució de menors i abús de poder. Serà el primer cap de govern al món processat pel delicte de prostitució. S'enfronta a una possible pena de 15 anys de presó, que quedaria reduïda a la pràctica a un arrest domiciliari a causa de la seva edat, 74 anys.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut