Roma (Itàlia)

Berlusconi amaga l'existència de 30 tombes fenícies al jardí de la seva mansió de Sardenya

"No sóc un sant", va dir fa poc el polèmic primer ministre d'Itàlia, Silvio Berlusconi, tot un especialista a fugir del foc i caure a les brases. Als últims escàndols polítics i morals que se li imputen (corrupció, contacte amb la màfia i contractació de prostitutes de luxe), ara se li afegeix un cas encara més estrambòtic.

Actualitzat
Resulta que al jardí de Villa Certosa, la mansió que "Il Cavaliere" té a Sardenya, Berlusconi hi tindria una trentena de tombes fenícies. Si les sospites es confirmessin, la troballa arqueològica seria excepcional, ja que permetria estudiar l'expansió fenícia a l'illa.

Va ser precisament durant una de les cèlebres festes privades a Villa Certosa, en una conversa amb la prostituta de luxe Patrizia D'Addario, que el mateix Berlusconi va revelar l'existència de les tombes. El país sencer se'n va fer ressò quan el setmanari romà "L'Espresso" va fer públic el contingut de dues gravacions secretes. Més enllà dels comentaris escatològics sobre la conducta sexual del "premier" italià, els documents revelaven que Berlusconi es mofava d'haver amagat al seu jardí privat restes importantíssimes pertanyents a l'antiguitat .

La comunitat científica no ha trigat a reaccionar, i ha assegurat que "si es confirma, el descobriment de 30 tombes fenícies a la propietat sarda de Berlusconi, fins ara desconegudes, representaria una dada fonamental per a l'estudi dels fenicis". L'Associació Nacional d'Arqueòlegs ha remarcat la necessitat d'investigar el lloc per avaluar millor l'entitat dels descobriments, confiant que "hagin estat respectats".

Mentre El Poble de la Llibertat (PDL) defensa a ultrança el primer ministre, negant totes les acusacions recents, l'oposició, encapçalada pel Partit Demòcrata i pel senador Andrea Marcucci, ha exigit a Berlusconi que comparegui al Parlament per donar explicacions.
Anar al contingut