Hannover

Berlín justifica la suspensió del partit a Hannover pels indicis creixents d'amenaça terrorista

A banda de l'estadi, també s'ha desallotjat l'estació de la ciutat parcialment i una sala de concerts de Hannover. Tot han estat falses alarmes

RedaccióActualitzat

La ciutat alemanya de Hannover ha estat presa pel pànic aquest dimarts al vepre. El motiu, l'amenaça d'atemptat en el partit amistós entre les seleccions alemanya i holandesa, al qual havia d'assistir la cancellera Angela Merkel. El govern ha decidit suspendre el partit aproximadament una hora abans que comencés, davant els indicis de risc d'atemptat que els havien arribat de serveis secrets estrangers.

Mitjans de comunicació locals han arribat a advertir de la presència d'una ambulància amb explosius al voltant de l'estadi. Finalment, aquesta informació ha estat desmentida per les autoritats. El responsable d'Interior de l'estat federat de la Baixa Saxònia, Boris Pistorius, ha comparegut per explicar no s'havien trobat explosius a l'estadi de futbol. Pistorius, en una roda de premsa amb el ministre de l'Interior alemany, Thomas de Maizière, ha assegurat que tampoc s'ha practicat cap detenció.

De Mazière ha justificat la decisió de suspendre el partit de futbol per "protegir la població", després que es detectessin "indicis concrets" que podria estar-se preparant un atac a l'IDH Arena, segons ha explicat el cap de la Policia de Hannover, Wolker Kluwe.

De Maizière: "Té prioritat la seguretat de la gent"

Per la seva banda, el ministre de l'Interior alemany ha dit que la decisió de suspendre el partit ha estat "amarga" i "dura", però ha apuntat que, "en una situació tan difícil té prioritat la seguretat de la gent". De Maizière ha reconegut que la suspensió ha arribat "tard", quan ja hi havia espectadors a l'estadi, però ho ha atribuït al fet que els indicis s'han anat consolidant al llarg de la tarda. A més, ha reclamat mantenir l'estil de vida que s'ha seguit fins ara al país:

"No estem disposats a canviar la nostra forma de vida. Volem anar als estadis, als mercats de Nadal, als teatres i seguirà sent així"

La cancellera alemanya, Angela Merkel, era a Hannover per assistir al partit amistós, però ha tornat a Berlín després que se suspengués el matx. Els ministres d'Economia, Sigmar Gabriel, i Interior, Thomas de Maizière, també estava previst que assistissin al partit.

Evacuacions a l'estació i una sala de concerts

La policia alemanya ha desallotjat l'estació central i la sala de concerts TUI Arena, a Hannover, poc després que es decidís suspendre el partit de futbol que havien de disputar a la mateixa ciutat les seleccions d'Alemanya i Holanda. La policia ha explicat que l'estació de la ciutat s'ha evacuat parcialment després de trobar un "objecte sospitós".

A la sala de concerts TUI Arena, que té una capacitat per a 14.000 persones, s'hi havia de celebrar un concert de la banda alemanya Söhne Mannheims.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut