El ple per substituir Venturós ha durat 10 minuts i ha deixat vacant el càrrec
El ple per substituir Venturós ha durat 10 minuts i ha deixat vacant el càrrec

Berga deixa vacant l'alcaldia i no substitueix Montse Venturós

Cap grup ha presentat un candidat i cap regidor de la CUP ha acceptat el càrrec, que ha quedat en mans d'un alcalde accidental

Actualitzat

L'alcaldia de Berga ha quedat en mans d'un alcalde accidental, Oriol Camps, de la CUP, després que el secretari municipal hagi declarat vacant jurídicament l'alcaldia.

El ple extraordinari que s'ha fet a Berga, aquest dijous al vespre, ha durat 10 minuts i no s'ha fet cap votació. El ple havia de servir per escollir oficialment el substitut a l'alcaldia de Montse Venturós, inhabilitada mig any per no haver despenjat l'estelada del balcó de l'Ajuntament en jornades electorals. Venturós, que no acata la decisió, ja va avançar que continuarà coordinant el govern, però sense firma.

Cap candidat 

Tots els regidors de la CUP, el PDeCAT, ERC i d'IC-Verds -la regidora del PSC no hi ha assistit-, han renunciat a presentar cap candidat per substituir Montserrat Venturós a l'alcaldia. Per tant, no s'ha fet cap votació.

 

 

Com marca la legislació, el secretari ha preguntat a cada un dels regidors de la CUP, la llista més votada, si volien ser l'alcalde i cap ha acceptat el càrrec. Han dit que hi renunciaven perquè "l'única alcaldessa que reconèixen és Montse Venturós".

Per tant, el secretari ha declarat vacant jurídicament l'alcaldia de Berga, que ha quedat en mans d'un alcalde accidental, Oriol Camps, de la CUP.

 

 

A l'inici del ple, sense la presència de Montse Venturós, s'ha fet l'habitual minut de silenci. Els regidors, drets, portaven un cartell on es demanava la llibertat del presos. 

 

Montserrat Venturós no ha estat present al ple i ha deixat la sala abans de començar per anar al seu despatx, segons ha dit ella mateixa, a treballar. 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàCUPPDeCATERC
Anar al contingut