Benjamin Black, guanyador de l'RBA de Novel·la Policíaca
Benjamin Black, guanyador de l'RBA de Novel·la Policíaca
Barcelona

Benjamin Black s'endú l'RBA de novel·la policíaca

L'escriptor irlandès rep el premi amb el llibre "Pecado", el primer que guanya amb aquest pseudònim i de novel·la negra

Pere GavíriaActualitzat

Benjamin Black és el pseudònim de l'escriptor irlandès John Banvill quan escriu novel·la negra. Aquest dijous, s'ha endut el premi RBA de Novel·la Policíaca.

"Pecado" és el llibre amb què ha guanyat aquest guardó dotat amb 125.000 euros. El jurat ha valorat la qualitat literària dels seus textos, el sentit de l'humor i la denúncia que fa dels abusos dels més poderosos en l'Irlanda dels anys 50, on situa les seves novel·les policíaques.

Banville és un dels escriptors més afamats del món. Ha rebut diferents premis com el Franz Kafka, considerat per molts l'avantsala del Nobel, així com el Premi Príncep d'Astúries de les Lletres el 2014.

El 2006, l'escriptor va sorprendre el món literari publicant sota el pseudònim Benjamin Black la seva primera novel·la negra, amb el metge forense Quirke com a protagonista. Una sèrie de sis llibres que la BBC ha portat a la televisió.

A "Pecado", hi ha un nou protagonista, el detectiu Strafford. Desmanegat, protestant, abstemi...

"Era només qüestió de temps que li diguessin que no semblava un policia, però el que li volien dir era no semblava un policia irlandès."

Anar al contingut