Ciutat del Vaticà

Benet XVI oficia una missa d'esquena als fidels per primer cop des del Concili Vaticà Segon

Per primer cop des de la reforma del Concili Vaticà Segon, el papa Benet XVI ha oficiat una missa d'esquena als fidels. Amb tot, el missal que ha fet servir és l'ordinari, el mateix que Pau VI va introduir després del Concili. La missa, amb motiu de la Festa del Bateig de Jesús, ha tingut lloc a la Capella Sixtina i ha servit per batejar 13 criatures, totes fills d'empleats del Vaticà.

Actualitzat

El pontífex ha utilitzat aquesta vegada l'altar original de la Capella, que està adossat a la paret del "Judici final" i, per tant, donant l'esquena als fidels i amb la mirada posada en el gran crucifix existent.

Segons fonts del Vaticà, s'ha fet així perquè Benet XVI s'ha estimat més no alterar la bellesa i l'harmonia de la Capella Sixtina. En ocasions anteriors, el que s'havia fet és col·locar un altar mòbil davant de la paret on Miquel Àngel va pintar el "Judici final".

Amb la celebració de la missa donant l'esquena als fidels, segons els observadors vaticans, Benet XVI ha volgut donar visibilitat a la seva decisió de facilitar la missa segons el ritus tridentí, que va liberalitzar en un document presentat el juliol de l'any passat i que va entrar en vigor al setembre.

Anar al contingut