El Vaticà

Benet XVI admet per primera vegada l'ús del preservatiu en casos molt limitats per evitar el contagi de la sida

El papa Benet XVI admet, per primer cop, l'ús del preservatiu. Això sí, només en casos molt limitats. Concretament, es refereix a reduir els riscos de contagi de la sida i evitar, així, l'expansió de la malaltia. Això no vol dir, però, que sigui la "veritable" manera de combatre-la. Aquestes declaracions, avançades en la darrera edició del diari del Vaticà "L'Osservatore Romano", han estat extretes del llibre "La llum del món", del periodista alemany Peter Seewald, i que es publicarà el proper 23 de novembre.

Actualitzat
Benet XVI creu que cal fer un esforç per lluitar contra la banalització de la sexualitat i compara el sexe amb una droga. El pontífex considera que s'ha d'aconseguir l'efecte positiu que pot tenir sobre la humanitat.

A l'hora de parlar dels preservatius, posa com a exemple l'ús del profilàctic per a les prostitutes, i veu justificat que aquest sigui un primer pas per guanyar la batalla contra les infeccions. Aquestes declaracions contrasten amb la polèmica que Benet XVI va provocar l'any 2009, quan en un viatge a l'Àfrica va declarar que els preservatius agreujaven el problema de la sida.

El llibre té 284 pàgines i, al llarg de 18 capítols, opina sobre diversos temes polèmics per a l'Església, com per exemple les drogues, les dones i l'ús del burca.

En declaracions al "Catholic Herald", l'autor del llibre reconeix que no agradarà a tothom però que és un bon retrat del pontífex, a qui no sempre es mostra com qui és realment i la imatge que en donen els mitjans no sempre es correspon amb la realitat. El qualifica de "gran teòleg" i el descriu com un dels "intel·lectuals i pensadors" més importants del nostre temps.

Segons Seewald, el llibre farà sentir incòmodes alguns lectors i, segurament, afirma, hi ha qui seguirà criticant l'actitud del papa al capdavant de l'Església. D'altres no creuran les declaracions "clares, veritables i profètiques" que no es corresponen amb la seva imatge però el periodista, en canvi, considera que amb aquest llibre es podran apreciar més clarament "les fites que ha aconseguit el pontífex" en els darrers anys al capdavant de l'Església.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut