Sant Joan Despí

Benach: "Tenim dret a conèixer l'estat d'opinió de la ciutadania sobre els polítics"

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, s'ha pronunciat sobre la polèmica dels informes encarregats pel govern i, més concretament, sobre el que, segons s'ha sabut, va encarregar Joan Puigcercós quan era conseller de Governació, en el qual s'analitzava la imatge que el programa de TV3 "Polònia" oferia d'ell. En una entrevista a "Els matins" de TV3, Benach ha assegurat que aquest tipus de programes "acaben condicionant la imatge" que la ciutadania té d'ells i que, en vista d'això, "els polítics tenim dret a conèixer l'estat d'opinió" dels ciutadans respecte dels seus governants.

Actualitzat
Ernest Benach ha volgut deixar clar que d'informes sempre se n'han fet, tant en aquest govern com en l'anterior i que malgrat que ha admès que potser alguns són innecessaris, també ha volgut ressaltar que n'hi ha que s'han de fer perquè la llei hi obliga. Tot plegat, en referència a la dada segons la qual el 2007 es van encarregar nou informes diaris.

En referència a l'informe encarregat per Joan Puigcercós sobre el seu personatge al programa "Polònia", Benach considera que hi ha programes, tant de ràdio com de televisió, així com tires còmiques de diaris que transmeten una imatge dels polítics que fa que "a vegades el que ets no és el que percep la ciutadania", és en aquest sentit que el president del Parlament considera que els polítics han de poder fer-hi alguna cosa.

El Puigcercós de "Polònia", un líder polític "prepotent i agressiu"


L'informe encarregat pel president d'Esquerra, Joan Puigcercós, correspon a la seva etapa dins del govern, el 2007, quan era conseller de Governació i Administracions Públiques. El document, encarregat per millorar la comunicació del departament, analitzava la imatge que apareixia de Puigcercós en programes com "Polònia".

Segons les conclusions de l'informe, que va tenir un cost de 12.000 euros i que també analitzava la marca de la conselleria, considerava que el programa de TV3 "fa calar una imatge de líder polític prepotent i agressiu".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut