Barcelona

Benach alerta sobre l'entrada de partits xenòfobs al Parlament pel descrèdit de la política

El president del Parlament, Ernest Benach, ha alertat sobre la possible entrada a la cambra catalana de partits xenòfobs si creix el descrèdit de la política que s'ha desfermat amb els casos de corrupció. Benach ha llançat aquesta advertència en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio". El president del Parlament ha alertat que "hi ha símptomes" d'això, com "l'entrada de coses estranyes en institucions". Benach s'ha referit a "l'amenaça" de l'entrada de partits amb un "discurs xenòfob i racista" a Catalunya i ha mostrat la seva preocupació.

Actualitzat
D'altra banda, Benach ha volgut defensar el seu dret, com a segona autoritat del país, a fer una crida a la regeneració política en una compareixença pública com la que va fer ahir. En resposta a algunes veus que l'han acusat d'una certa deslleialtat, ha assegurat que no ha actuat d'esquena al president José Montilla.

"Evidentment que vaig parlar amb el president de la Generalitat, i sabia que faria el que vaig fer", ha dit Benach. El president del Parlament ha dit que "no m'interessa gens entrar en el joc aquest" i ha tornat a insistit en la necessitat de la crida que va fer.

"La gent del carrer se'n fum de nosaltres quan sent coses com aquestes. Estem sota mínims", ha conclòs. Benach ha declarat que "si es mira l'opinió dels ciutadans, si es llegeixen els fòrums, digui'm algú que parli bé de nosaltres".

Benach ha concretat algunes mesures d'austeritat que troba ben fàcils d'aplicar: renunciar a les pancartes de publicitat electoral i fer un sol enviament als votants amb paperetes i propaganda de tots els partits. Sobre com aconseguir aprovar una nova llei electoral aquesta legislatura, Benach diu que realment només hi ha una discrepància: consensuar la representació del territori.
Anar al contingut