Barcelona

Benach acusa els partits polítics d'haver exagerat la polèmica pel seu vehicle oficial

El President del Parlament, Ernest Benach, acusa els partits polítics d'haver exagerat la polèmica pels accessoris incorporats al seu cotxe oficial, que costaven més de 9.000 euros. En una entrevista a "Els matins" de TV3, Benach ha recordat que tots els grups de la cambra hi estaven d'acord, ja que els canvis es van votar a la mesa, on hi estan representats. El president del Parlament ha reclamat als partits que no barregin el "joc polític habitual" amb les institucions.

Actualitzat
Després de quatre dies de polèmica, el president del Parlament català, Ernest Benach, s'ha disculpat públicament aquest dilluns per la col·locació d'uns accessoris al seu cotxe oficial per valor de 9.200 euros, i ha anunciat que seran retirats. En una entrevista a TV3, Benach ha considerat la polèmica exagerada, ja que els canvis al cotxe van ser aprovats per unanimitat de tots els grups del Parlament.

A més, el president del Parlament els ha justificat com a eina de treball. "S'ha visualitzat com un luxe quan el que pretenia era treballar en millors condicions", ha afirmat el president de la cambra catalana, que ha reiterat que ja ha rectificat i ha demanat "tornar a la feina" i tractar els temes que de veritat afecten el país.

El president del Parlament també ha volgut ressaltar que aquest any s'ha contingut el pressupost de la institució congelant els sous dels diputats i les aportacions als grups parlamentaris i que també s'han reduït les despeses protocol·làries. Pel que fa al ressò que aquesta informació ha tingut als mitjans de comunicació espanyols, Ernest Benach ha afirmat que si el que es vol és posar en qüestió la institució del Parlament, el trobaran de cara.
Anar al contingut