Bellreguard

Bellreguard, el poble valencià que es resisteix a retolar en castellà

Bellreguard, al País Valencià, ha rebut dos requeriments de la delegació del govern espanyol per incorporar el castellà als senyals de trànsit

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament del poble de Bellreguard, al País Valencià, ha rebut dos requeriments, de part de la Delegació del govern espanyol, perquè retoli els senyals de trànsit, a més a més d'en valencià, en castellà. Ho ha de fet abans que acabi el mes de febrer. És l'últimatum que els ha fet el govern espanyol.

Els requeriments arriben després que un veí demanés la retirada d'una multa perquè el senyal estava escrit només en valencià. La Delegació demana que les senyalitzacions que tenen llegendes es rotulin en les dues llengues.

 

 

L'alcalde ha explicat que Bellreguard és un poble "valencianoparlant", i per aquest motiu, les senyals estan escrites en valencià. I diu que no coneix el motiu pel qual ara s'ha de canviar la retolació.

"Des del 1992 tenim un reglament municipal d'ús preferencial del valencià i és el que l'administració està executant"

L'Ajuntament de Bellreguard ha assegurat que contestaran al requeriment del govern, però que no tenen intenció de modificar res ja que la llengua mai ha estat motiu de conflicte al poble i mai ningú al consistori s'havia plantejat retolar en castellà.

Campanya a la xarxa

Els habitants del poble s'han organitzat per protestar contra aquesta mesura; es tracta de fer-se una fotografia amb un cartell amb dues paraules reivindicatives i compartir-la a les xarxes socials, amb l'objectiu d'arribar al màxim nombre de gent possible i aconseguir que se'ls faci cas.

"Plantarem cara amb tots els organismes que estiguin al nostre abast", declaren.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut