Brussel·les

Bèlgica recorda la "independència dels jutges" davant la petició de Borrell per Llarena

El ministre d'Exteriors belga demana més informació al seu homòleg per la demanda de Puigdemont contra Llarena

RedaccióActualitzat

El govern federal de Bèlgica ha destacat que cal "deixar que la justícia jugui el seu rol, de forma independent", tant si és a Espanya com a Bèlgica o Alemanya.

Aquesta és la resposta que el ministre d'Exteriors belga, Didier Reynders, ha donat a la petició del ministre espanyol del ram, Josep Borrell, que ha apel·lat Bèlgica a defensar la "immunitat" tant de la jurisdicció espanyola com del jutge Pablo Llarena.


El ministre d'Exteriors belga ha demanat més informació sobre la demanda contra Llarena però ha insistit en la "independència dels jutges":

"He demanat al meu col·lega espanyol a través del Ministeri de Justícia de rebre més informació sobre el fons del dossier abans d'adoptar una posició. Però intentem, en aquest cas, treballar respectant la independència dels jutges de cada país."      

Els dos ministres han coincidit al Consell de Ministres d'Exteriors de la UE que s'ha fet a Brussel·les, on han pogut parlar de la demanda que Carles Puigdemont i els exconsellers que són a l'estranger van posar a Bèlgica contra Llarena al juny, acusant-lo de ser parcial.

 

Borrell ha explicat que l'ambaixada s'ha mogut per aquest cas:

"Ja hem transmès al govern belga, a través de la nostra ambaixada, una cosa d'allò més raonable, que és sol·licitar-li que actuï en defensa de la immunitat de la jurisdicció d'Espanya i del jutge del Tribunal Suprem demandat davant el tribunal que coneix aquesta demanda."

Segons Borrell, han demanat, partint del respecte a la "potestat sobirana dels països", que la justícia de Bèlgica no sigui "part acusatòria" sinó que defensi "la immunitat de la jurisdicció espanyola".

La setmana passada, el mateix Tribunal Suprem va demanar al govern espanyol que els ministeris d'Exteriors i de Justícia intercedissin en favor de la "immunitat" de Llarena. L'argument del Suprem era que la demanda a Bèlgica "posa en qüestió les institucions de l'Estat".

Notícia relacionada: Querellants x República presenta la querella contra Llarena per prevaricació

ARXIVAT A:
Rebel·lióProcés catalàCarles PuigdemontMeritxell SerretLluís PuigToni Comín
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut