Puigdemont i els consellers cessats que són a Brussel·les, durant l'acte de suport dels alcaldes, el dia 7 (Reuters)
Puigdemont i els consellers cessats que són a Brussel·les, durant l'acte de suport dels alcaldes, el dia 7 (Reuters)
Madrid

Bèlgica demana a quina presó aniria Puigdemont i informació de la causa per sedició

La vigília de la declaració de Puigdemont i els consellers a Brussel·les, Bèlgica pregunta a l'Audiència Nacional dades que van des de la mida de les cel·les fins a la definició del delicte de sedició

RedaccióActualitzat

La vigília de la declaració del president Puigdemont i quatre dels seus consellers a Brussel·les, la justícia belga ha sol·licitat a l'Audiència Nacional espanyola informació sobre el règim penitenciari i judicial espanyol i també detalls sobre el procés independentista. 

Segons fonts jurídiques, abans de decidir sobre la petició d'extradició, Bèlgica vol saber més informació en tres àmbits concrets:
 

  • Sistema penitenciari: reclama detalls del règim penitenciari espanyol, del règim intern dels centres penitenciaris o a quines presons ingressarien. Fins i tot, amb detalls com la mida de les cel·les, tindrien seguretat per evitar que altres presos o funcionaris els poguessin agredir, si rebrien assistència mèdica o si tindrien accés a les dutxes
     
  • Sistema judicial: demana si se'ls prendria declaració quan arribessin, quin jutge porta la causa, si és el mateix que assumirà el judici, si les parts tenen accés a tots el procediment o si l'Audiència Nacional és un tribunal ordinari. També es requereix informació dels delictes de sedició i rebel·lió, perquè no existeixen de la mateixa manera en el Codi Penal belga. 
     
  • Detalls sobre la petició de l'ordre de detenció: vol saber les fites del procés independentista, quines resolucions ha aprovat la Generalitat que vulneren la llei, quins són els delictes que, suposadament, han comès.

 

Les mateixes fonts han indicat que la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela tenia previst contestar aquestes peticions aquest mateix dijous. En aquest sentit, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha explicat que ja s'ha remès la informació i també ha replicat que no admeten "lliçons sobre l'estat de dret". 

 

"S'ha enviat tota la informació absolutament detallada. Espanya, afortunadament, és un estat de dret des de fa molts anys. La divisió de poders és una autèntica realitat i ningú ens donarà lliçons a Europa de l'estat de dret que tenim a Espanya. La divisió de poders crec que és exemplar." 

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàReferèndum 1-OArticle 155
Anar al contingut