La seu del Tribunal Constitucional en una imatge d'arxiu
La seu del Tribunal Constitucional en una imatge d'arxiu
Madrid

Becerril no recorre al Constitucional la llei antidesnonaments; el PSOE, sí

La defensora del poble no recorrerà al Constitucional contra la llei antidesnonaments malgrat la petició que li havia fet la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Qui sí que ho ha fet ha estat el PSOE.

RedaccióActualitzat
La defensora del poble, Soledad Becerril, ha decidit aquest divendres no recórrer davant el Tribunal Constitucional la llei antidesnonaments, malgrat la petició que li havia fet la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. En l'últim dia de termini legal per registrar la iniciativa davant el TC, Becerril ha pres aquesta decisió després de reunir-se amb la Junta de Coordinació de l'organisme que ella dirigeix. Qui sí que ho ha fet ha estat el PSOE.

La portaveu d'Habitatge dels socialistes, Leire Iglesias, que no vol entrar en polèmiques amb la PAH, ha dit que han presentat el recurs perquè el PSOE entén que es tracta d'una llei discriminatòria. "Les famílies sempre estaran condemnades, amb aquesta llei, a perdre el seu habitatge i aquesta pèrdua només es paralitza en l'últim moment quan la policia es presenta a la porta del domicili en el cas que es compleixin unes circumstàncies que considerem totalment arbitràries i que vulneren alguns principis de discriminació".

El popular Vicente Martínez-Pujalte ha respost que "nosaltres hem canviat la llei perquè els bancs tinguin l'obligació de donar segones oportunitats a aquests ciutadans. El Partit Socialista, aquesta llei, la va portar al Constitucional quan el que estem veient al carrer és que s'han aturat els desnonaments".

La llei està en vigor des del mes de maig i la va aprovar en solitari del PP.
Anar al contingut