Taboclan

Bea Joy, la nena filipina nascuda enmig de la devastació

Bea Joy és el nom del nadó que ha nascut a Taboclan, en ple pas del supertifó "Haylan", que ha devastat la regió. Emily, la seva mare, de 21 anys, assegura que "és el meu miracle". "Vaig pensar que moriria, i ella amb mi, a la meva panxa, quan les onades se'm van endur", ha explicat.

RedaccióActualitzat

La vida enmig de la devastació ha pres el nom de Bea Joy a les Filipines. És el nom del nadó que ha nascut a Taboclan, en ple pas del supertifó "Haylan", que ha devastat la regió. Emily, la seva mare, de 21 anys, assegura que "és el meu miracle". "Vaig pensar que moriria, i ella amb mi, a la meva panxa, quan les onades se'm van endur", ha explicat.

Casa seva va quedar destruïda i ella va passar hores a l'aigua fins que va poder arribar a una escola que acollia evacuats. Quan va començar a notar els dolors de part, ella i el seu marit es van posar a caminar, fins que un camió els va recollir i els va portar a un centre mèdic improvisat al mig de la runa.

Allà ha nascut Bea Joy; Bea, en homenatge a la seva àvia Beatriz, desapareguda des del pas del tifó, i Joy, que vol dir "alegria". Un part difícil, però que omple d'esperança en un moment que fa molta falta.

El "Haylan" ha causat, pel cap baix, 10.000 morts i uns 4 milions de damnificats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut