Vila-seca

BCN World accepta fórmules perquè la Generalitat no perdi ingressos amb la rebaixa de l'impost del joc

Els promotors del macrocomplex BCN World estan disposats a negociar perquè la Generalitat no perdi ingressos amb la rebaixa de l'impost del joc del 55% al 10%. Ho ha dit al Parlament el conseller delegat del projecte, Xavier Adserà, que manté la previsió de començar les obres abans de l'estiu si prospera la modificació legislativa. Adserà també ha avisat que si no hi ha acord el projecte es farà fora de Catalunya.

RedaccióActualitzat

Els impulsors del projecte BCN World, amb el seu conseller delegat, Xavier Adserà, al capdavant, estan disposats a negociar un sistema perquè la rebaixa de l'impost sobre el joc no representi una baixada dels ingressos de la Generalitat per aquest concepte. Adserà ho ha explicat aquest dimarts en la seva compareixença a la Comissió d'Economia, Finances i Pressupost del Parlament. En resposta a una pregunta d'ERC, el conseller delegat de Veremonte ha dit: "Estaríem en condicions fins i tot d'acceptar una fórmula dintre de la llei que garantís que els ingressos de la Generalitat es mantenen, és a dir, que no hi hagués una reducció de la taxa si és que no significa que el resultat global sigui un increment addicional. L'esperit d'aquest projecte no és que recapti menys, sinó que recapti més."

Adserà ha insistit que la companyia manté la previsió de començar les obres abans de l'estiu, però també ha avisat que, si finalment no hi ha acord, el macrocomplex es farà en un altre punt de l'estat espanyol: "Si amb tota la legitimitat aquest Parlament decideix que no crea el marc legal per poder-lo fer a Catalunya, es farà en una altra zona d'Espanya, perquè hi ha llocs d'Espanya on això ja està creat. Operadors i competidors nostres ho faran. Aquest és el signe del temps i és el que està demanant el nou mercat del turisme." El conseller delegat de Veremonte manté que la construcció del BNC World comportarà la creació de 17.000 llocs de treball.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut