Barcelona

Barcelona aprova el pla que divideix la ciutat en tres zones turístiques

El PEUAT limita el creixement en algunes zones, el restringeix completament al centre de la ciutat i no permet cap apartament turístic més

RedaccióActualitzat

Un any i mig ha tardat el govern d'Ada Colau a aprovar la reordenació dels allotjaments turístics a la ciutat de Barcelona. Finalment, ho ha aconseguit aquest divendres, amb el vot a favor d'ERC i l'abstenció de la CUP.

El Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics, PEUAT, que es pot resumir en un creixement limitat en algunes zones, restricció total al centre de la ciutat i cap apartament turístic més, respon al convenciment que, com els veïns fa temps que denunciaven, hi ha zones on hotels i apartaments expulsen els veïns de casa seva.

 

Hi ha tres zones: una de decreixement al centre, una  altra de manteniment al voltant del centre i una tercera de creixement contingut a la resta de la ciutat. A més, s'impedeix el creixement als barris del Poblenou, Sant Antoni i Hostafrancs.

.Per Janet Sanz, tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, "revertir segons quines repercussions que ha tingut la substitució de l'habitatge per allotjaments turístics és molt difícil, però podem evitar que això continuï passant en el present i en el futur."

ERC, per boca de Jordi Coronas, ha justificat el suport al pla en el convenciment que "la ciutat no pot basar tota la seva economia productiva en el monocultiu del turisme".

Amb l'aprovació d'aquest pla, que es revisarà d'aquí quatre anys, es posa punt final a un procés que va començar amb una polèmica moratòria que va aturar els hotels que estaven projectats, però que no havien començat els tràmits. En aquests mesos, els promotors del Deutsche Bank o el de la Torre Agbar han reconvertit els seus projectes.

Aquest divendres, el ple de l'Ajuntament de Barcelona també ha aprovat el Pla pel Dret a l'Habitatge. Colau ha tingut uns altres suports: els de Convergència i Unió i de Ciutadans.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut