Els quatre actors protagonistes de 'Battlefield', de Peter Brook i Marie-Hélène Estienne, en una escena de l'obra (HORITZONTAL)
Els quatre actors protagonistes de 'Battlefield', de Peter Brook i Marie-Hélène Estienne, en una escena de l'obra (HORITZONTAL)

'Battlefield' amplia el vincle de Peter Brook amb el Temporada Alta

ACN Barcelona.-El britànic Peter Brook es consolida com el director internacional amb més participacions al festival Temporada Alta. Aquest divendres el Teatre Municipal de Girona acollirà l'estrena de 'Battlefield', una nova adaptació de Brook del poema èpic indi 'Mahabharata' en col·laboració amb Marie Hèléne Estienne. Fa trenta anys el director ja va presentar una primera i extensa versió del poema, de nou hores de duració, que es va poder veure al Mercat de les Flors. Ara recupera el text amb un muntatge més essencial i breu que torna a atendre les preguntes existencials de la humanitat, però actualitzades i amb l'esperit del nostre temps. L'espectacle es representa en anglès, amb sobretítols en català.

Peter Brook, l'artista internacional "més fidel" al Temporada Alta amb nou visites fins ara, va presentar a les dues darreres edicions 'The Suit' (2014) i 'The Valley of Astonishment' (2015). El director amplia en aquesta edició el seu vincle amb el certamen, i ho fa amb un nou treball sobre una peça especial en què ja havia treballat fa 30 anys, el mil·lenari poema indi 'Mahabharata'. Segons ha detallat el director artístic adjunt del festival, Narcís Puig, i han secundat els actors de la companyia que representarà l'obra els dies 25 i 26 de novembre al Teatre Municipal de Girona, Brook presenta ara una versió "essencial i intensa" del poema. Una versió molt diferent, doncs, del muntatge de nou hores que va presentar fa trenta anys al Mercat de les Flors de Barcelona. 'Battlefield' ('Camp de batalla') és el nom del nou treball sobre el 'Mahabharata', que Brook ha elaborat conjuntament amb Marie-Hèléne Estienne. Els intèrprets de l'obra són Carole Karemera, Jared McNeil, Ery Nzaramba, Sean O'Callaghan i Toshi Tsuchitori, autor de la música i històric col·laborador de Brook. El text és "una conversa universal que te lloc ara", ha resumit Jared McNeil aquest dijous. "Presenta una guerra de tots contra tots, d'una família i d'un país. La qüestió és perquè reconstruir un país, si és que cal, com, i perquè es va arribar fins aquest punt". El director artístic adjunt del Temporada Alta, Narcís Puig, s'ha fet ressò d'unes paraules de Brook adreçades al festival en relació a la seva obra. Diu Brook que torna al 'Mahabharata' en tant que és un text "on hi ha respostes a moltes de les qüestions que es planteja la humanitat, i que en aquest moment històric és interessant tornar-hi, quan la situació política mundial ens porta a parlar de què és la guerra, què és la pau després de la guerra, etc.".

Anar al contingut